Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen.
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.
We hebben allemaal wel eens last van een droge huid, ongeacht onze leeftijd. Dan voelt de huid ruw aan, en heb je last van jeuk en schilfers. Daarnaast kunnen er zelfs (pijnlijke) kloofjes of barstjes ontstaan. Waar komt een droge huid vandaan, en hoe kan je dit probleem oplossen? Wij geven jou hier enkele tips om de droge huid te verzorgen!
Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?
Een snee tijdens het koken, een schaafwonde bij het spelen of een wespensteek ... Met een goed gevulde EHBO-kit ben je voorbereid om eerste hulp te bieden bij kleine ongevallen. Zo heb je de nodige medicatie en hulpmiddelen in huis om een ziekte of verwonding te behandelen. Maak eerst een inventaris van wat er momenteel in je medicijnkast ligt. Dit is een goede gelegenheid om je kast te ontdoen van oude voorschriften en vervallen medicatie. Maak hier een gewoonte van en probeer dit elke drie maanden te doen. Maar wat heb je nu precies nodig?
Er zijn heel wat keuzemogelijkheden als het om een tandenborstel gaat. Je kan voor een soft, medium of hard type borstel gaan. Je kan je tanden poetsen met een handtandenborstel of met een elektrisch model. Maar welk type tandenborstel gebruik je nu het best?
Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Helaas is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb jij last van slaapproblemen? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips om je nachtrust te verbeteren!
Airco is de courante oplossing om de temperatuur te regelen op het werk of in je slaapkamer tijdens hete zomerdagen. Er doen echter veel verhalen de ronde dat airo niet gezond is. Zo zeggen tegenstanders dat via airco virussen worden verspreid. Maar klopt dat wel? Word je echt ziek door airco of is het een fabeltje? Wij brengen graag klaarheid!
Vitamine K is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf maakt. Dit gebeurt al vanaf dat je zo’n 3 maanden oud bent, door bacteriën in je dikke darm. Vitamine K is belangrijk voor de botsterkte en de bloedstolling. Hoewel zwangere moeders via de placenta veel essentiële stoffen uitwisselen met hun baby’s, is dit bij deze vitamine niet het geval. Pasgeboren baby’s krijgen altijd vitamine K toegediend. Geef je borstvoeding, dan is het ook belangrijk dat je jouw baby een vitamine K-supplement geeft. Wie meteen flesvoeding wil of moet geven, mag dit achterwege laten. In dat type voeding zit er namelijk genoeg vitamine K.
Gezond koken, duur? Hoeft heus niet! Het is niet omdat de goedkoopste voeding in de winkel zelden gezond is, dat gezond eten daarom onbetaalbaar is. Wij geven je 11 tips om gezond te koken, zonder dat je jouw portefeuille moet plunderen.
Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand - telegeneeskunde - moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp.
De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.